Toimintaa

Kerhoillat

 

Turun Radioamatöörit Ry:n perinteiset kerhoillat vietetään aina Torstaisin Hirvensalon Sommelossa OH1AA:lla. Kerholla on tarjolla kahvia ja pullaa omakustannushintaan. Kerho ylläpitää harrastukseen liittyvien lehtien tilausta ja kirjahyllystä löytyvätkin monen aikakausilehden vuosikerrat sekä alan kirjallisuutta. Kerhoiltoihin ovat ehdottomasti myös ei-radioamatööritkin tervetulleita! Kerromme mielellämme harrasteestamme ja miten siihen pääsee mukaan.

 

Sommelossa OH1AA:lla nyt myös mahdollisuus workkimiseen, yleisen turisemisen ja grillauksen lomassa, Lisäksi kerhoilloissa voidaan keskittyä laitteiden rakenteluun, suunnitteluun yleisen turinan joukossa. Kerholla järjestetään myös teema-, sekä videoiltoja. Teemailloissa voimme ottaa vaikka tietyn tyyppiset antennit esittelyyn kun taas videoilloissa katselemme mielenkiintoisia radioamatööri – tai sitä sivuavia videoita videotykillä.

 

Kurssit

Kerholla järjestetään syksyisin perusluokan tenttiin valmistavaa koulutusta.

Lisätietoa kursseistamme kurssit -sivuilla

Leiritoiminta

Kerhon nuorisojaos on uskollisesti järjestänyt kesäleirejä aina elokuisin Taivassalon Tippsundissa. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Kerholaiset osallistuvat porukalla myös muihin tapahtumiin kuten Suomen Radioamatööriliiton syys- ja talvipäiville sekä kesäleirille, kuin myös VUSHF-leireille pohjoismaissa.

Projektit

Kerho ylläpitää myös kerholaisia kiinnostavia projekteja. Milloin suunnitellaan vahvistimia, vastaanottimia, lähettimiä tai antenneja, kun taas aina olemassa olevana projektina on käytöstä poistettujen radiolaitteiden muuntaminen radioamatöörikäyttöön. Tässä mielessä eri puolelta Suomea on ostettu TVL:n varikoilta käytettyjä VHF-radioita. Kerhon puuhamiehet ovat hankkineet tarvittavat varaosat, tehneet muutokset ja virittäneet radiot radioamatöörikäyttöön. Lisää voi kysellä kerhoilloissa.

Kerho ylläpitää

OH1AA:n nimissä ylläpidetään paikallisia toistinasemia (puhe, sekä digitaalinen).

Vastaa