OH1AA – Sommelo

Klikkaa linkkiä nähdäksesi paikka kartalla: Sommelon sijainti.

OH1AA -asema Hirvensalon Sommelossa on päämajamme. Radiokalustosta löytyvät kilpailukykyiset transiiverit ja vahvistimet sekä mukavat workinta- ja oleskelutilat. Asemalta löytyy niin HF, kuin muutaman vuoden sisällä lisätyt VHF-kalustot  6, 4, sekä 2 metrille bandeille. Nyt olemme HF-työskentelyn lisäksi valmiita satunnaisten tropo- sekä ES-kelien varalta.

Mastot ja antennit ovat tällä hetkellä päivityksen alla. Uusi kääntyvä masto sai vuonna 2018 antennit ylös ja vielä rakenteilla on kerhon omien asiantuntijoiden voimin kääntömekaniikka. Workkiminen uusilla antenneilla (mm. 40m 2 el) onnistuu jo nyt. Kerhoin toimintaa kehitetään jatkuvasti!

Itse rakennus on takavuosina kerhon old timereiden suurella työllä (ikuinen tnx) kunnostama hirsirakennus, jonka onnellisia omistajia olemme olleet vuodesta 2007 saakka (tätä edeltävän 30-vuoden jakson olimme vuokralaisia). Sisällä on erittäin viihtyisät oleskelutilat ja useinmiten kerhoillat venyvät jopa puoleen yöhön saakka. Jäseniä paikalla on harvemmin alle kymmenen ja useasti jotain 15 ja 20 väliltä. Pihalta, kuin sisältäkin löytyy tulisijat, ulkoa tiilinen grilli ja sisältä takka luomaan luomaan tunnelmaa.

73 ja tervetuloa!

Vastaa